România Tineretului-cum văd tinerii viitorul în România

, de Sven-Alexander Gal

România Tineretului-cum văd tinerii viitorul în România

Cum am mai spus în niște articole anterioare, tineretul actual din România e foarte diferit în multe concepte de generațiile precedente. Asta se datorează multor factori.

În primul rând, expunerea la social media a fost un factor determinant. Chiar dacă social media are și ea dezavantajele ei, a reușit, totuși, să unească oamenii care gândesc asemănător, și fiecare a avut libertatea de a-și alege content-ul și prietenii în funcție de acest lucru, fiecre formându-și practic bula lui socială.

În al doilea rând, o consecință binecunoscută este globalizarea. La asta au contribuit atât internet-ul, cât și diverse politici ale marilor corporații, privind diviziunea internațională a muncii. De asemenea, programe precum Erasmus, au reușit să aducă tineri din întreaga Europă împreună.

În al treilea rând, e vorba și de libertatea de gândire. După căderea comunismului, lumea a început să aibă o libertate largă de gândire, iar nivelul de cenzură nu a mai fost așa de ridicat și s-a permis un oarecare pluralism.

Tineretul este împărțit în două tabere în ceea ce felul în care văd viitorul României. Există o categorie care are încredere că România are viitor, mai ales văzând dezvoltarea unor sectoare, precum IT-ul sau serviciile financiare, unde salariile sunt generoase. Majoritatea locuiește în marile orașe și aleg să râmână în Țară, după studii O altă categorie și-a pierdut încrederea în ideea de a avea un viitor în Țară și a ales să plece. Salariile mici, statul, care mai mult pune piedici, decât să ajute, infrastructura rutieră și feroviară proastă, precaritatea sistemului sanitar, dar și a celui educațional sunt doar câteva dintre motivele pentru care aceștia nu-și mai văd viitorul în România.

În concluzie, misiunea de a aduce înapoi pe tinerii, care fac parte actualmente din diaspora se anunță una dificilă, și probabil, nu este ceva viabil pe termen scurt. Mai ales, dacă acei tineri s-au adaptat culturii statelor de adopție, este foarte greu să-i aduci înapoi. Este nevoie de reforme pe toate planurile, chiar și mental.

Vos commentaires
moderare à priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?

Pour afficher votre trombine avec votre message, enregistrez-la d’abord sur gravatar.com (gratuit et indolore) et n’oubliez pas d’indiquer votre adresse e-mail ici.

Ajoutez votre commentaire ici

Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.

Suivre les commentaires : RSS 2.0 | Atom